Tell me, Tree

Tell me, Tree onderzoek ontwerp ontwikkel seminar, symposium voorpagina

KRACHTGROEN in het Parktheater

KRACHTGROEN presenteert Tell me, Tree op 18 januari in het Parktheater in Eindhoven. Dit evenement draait helemaal om de Sustainable Development Goals (SDG) en hoe gemeenten hiermee aan het werk gaan. Kom jij ook?

Tell me, Tree onderzoek ontwerp ontwikkel seminar, symposium voorpagina

Tell me, Tree

Tell me, Tree onderzoek ontwerp ontwikkel seminar, symposium voorpagina

Bomen zijn de hoeders van ons collectieve geheugen, ze zijn getuigen van kleine en grote gebeurtenissen, van prille liefdes en relatiebreuken onder hun takken, van geluk en verdriet van voorbijgangers. Welke verhalen kunnen zij ons vertellen over deze plek en de mensen die hier wonen?

Het uitgangspunt van Tell me, Tree is de promotie van Sociale Cohesie door mensen te vragen door het park te wandelen en naar de bomen te luisteren via Augmented Reality. De bomen vertellen de verhalen van deze plaats, de verhalen van de mensen die hier opgroeiden en de verhalen van de nieuwkomers. Tell me, Tree vraagt je om je eigen verhaal toe te voegen.

Wanneer je de mensen leert kennen ga je je meer met hen verbonden voelen en met de plaats waar je woont. Beter nog, je ontmoet de mensen in het park wanneer je Tell me, Tree gebruikt!

Sociale cohesie: maatschappelijke samenhang, mate waarin mensen zich met elkaar verbonden voelen in een bepaalde buurt, woonplaats, land, etc.

Tell me Tree is een project van KRACHTGROEN en Linde ten Broek binnen het Fieldlab Sociale Cohesie van CLICKNL in samenwerking met de EFFENAAR Smart Venue.

Tell me, Tree onderzoek ontwerp ontwikkel seminar, symposium voorpagina Tell me, Tree onderzoek ontwerp ontwikkel seminar, symposium voorpagina